Tulevat tapahtumat

Kirjasto vientituotteena? Kirjastoalan kehitysyhteistyöseminaari 6.-7.4.2017

Julkaistu 07.02.2017

Mikä on parasta, mitä suomalaiset kirjastoammattilaiset voisivat alalla kansainvälisesti tehdä? Miten voisimme parhaiten auttaa kehittyvien maiden kirjastoja? Voisiko suomalaisesta kirjastosta tulla suomalaisen koulutuksen kaltainen kehitysyhteistyön vientiartikkeli?

Suomen kirjastoseura järjestää 6.–7.4.2017 Helsingissä kulttuurikeskus Sofiassa Vuosaaressa kaksipäiväisen seminaarin, jossa etsitään vastauksia yllä oleviin kysymyksiin. Seminaarin päätarkoituksena on suunnitella yhdessä, millaista kehitysyhteistyötä kirjastoalalla jatkossa tehdään.

Seminaariin osallistuminen on osallistujille maksutonta sisältäen myös ateriat ja majoituksen. 

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta mukaan mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia. Ilmoittautumiset: 17.3. klo 14:00 mennessä, ilmoittautumiset vahvistetan 21.3. Lue lisää...

 

Kirjastot ja kehitys valokuvanäyttely

Kirjastot ja kehitys -hankkeesta kertova valokuvanäyttely jatkaa kiertämistä ympäri Suomea.

Näyttelyssä kuvataan hankkeen toimintoja ja tuloksia Namibiassa ja Tansaniassa.

Kirjastot ja kehitys -hankkeen tarkoituksena on viedä tietoyhteiskunnan palveluja ruohonjuureen asti kirjastojen välityksellä. Hankkeen avulla esimerkiksi pienyrittäjät, naiset ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret oppivat tietotekniikan ja tiedonhaun taitoja.  Näin he pystyvät uusien taitojensa avulla parantamaan sekä koulutustaan että omia elinolojaan.

Kirjastot ja kehitys -projekti on Ulkoministeriön rahoittama ja Suomen kirjastoseuran hallinnoima. Se on alkanut vuonna 2012 ja jatkuu vuoden 2017 loppuun asti.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn! Lue lisää ja tarkista seuraavat näyttelyt...

 

****************************************************************************

 

Menneet tapahtumat >

 

(Sivua päivitetty viimeksi 1.9.2016)