"Afikan tähden" -konsertti hankkeen hyväksi Joensuun Gospel -festivaaleilla 8.8.2014

Julkaistu 28.05.2014

Click for English information

Joensuun Gospel-festivaalit järjestävät yhteistyössä Suomen kirjastoseuran kanssa pe 8.8. klo 19:30-22:30 afrikkalaisen ruoan ja musiikin illan "Afrikan Tähden". Illan tuotot käytetään Kirjastoseuran kehitysyhteisytöhankkeen Kirjastot ja kehitys hyväksi.Hankkeessa parannetaan kirjastopalveluita Namibiassa ja Tansaniassa. Ilta on osa Gospel-festivaalien virallista ohjelmistoa.

ILMAINEN BUSSIKYYDITYS "AFRIKAN TÄHDEN" -TAPAHTUMAAN!
MENO: 19:00 Matkailupysäkki, Siltakatu (Joensuun torin kupeessa, torilavan tienoolla) --- n. 19:15 Joensuun kirkko (tai heti "Sytytä toivo" -konsertin jälkeen) --- n. 19:30-19:45 Noljakan kirkko
PALUU: n. 22:30 Noljakan kirkko --- n. 22:50 Joensuun tori, Matkailupysäkki

Osana Joensuun Gospel-festivaalien ohjelmaa koetaan tänä vuonna afrikkalainen ilta ”Afrikan tähden”, jolla kerätään varoja tähän Kirjastoseuran työhön. Illan musiikkiohjelmasta vastaavat joensuun-ghanalaisten muodostama Narrow Way, oopperalaulaja Matti Turunen sekä Juuan missiokuoro. Viidentoista euron lipun hintaan sisältyy myös afrikkalainen buffetillallinen, ja illan päätteeksi kuullaan illan kansainväliseen henkeen sopien katkelmia raamatusta eri kielillä.

Tapahtuma pidetään Joensuun Noljakan kirkolla  perjantaina 8.8 klo 19:30-22:30. Liput, 15 eur, ennakkomyynnissä Carelicumissa (Koskikatu 5, 80100 Joensuu) .

Tapahtumaan liittyvä Kirjastot ja kehitys -hanketta esittelevä valokuvanäyttely on esillä Joensuun kirjaston Muikku-salissa 28.7-1.8.

Katso myös: http://www.suomengospel.org/ohjelma.php

Tausta:

Suomessa on mahdollisesti maailman parhaat kirjastopalvelut ja viimeisimpien tutkimusten mukaan  kirjasto on suomalaisille kaikkein tärkein kulttuuripalvelu [Suomen kulttuurirahaston tutkimus, joulukuu 2013]. Afrikan maissa asiat ovat toisin. Kansa arvostaisi kirjastopalveluita, mutta niitä ei juuri ole ollut tarjolla.

Suomen kirjastoseura ry vetää parhaillaan kehitysyhteistyöhanketta, jossa kirjastopalveluita parannetaan Namibiassa ja Tansaniassa. Uusia kirjastoja ei rakenneta, mutta olemassaolevia nykykaikaistetaan hankkimalla niihin tietokoneita, internetyhteyksiä ja paikallisyhteisöille merkityksellistä kirjallisuutta. Kirjastojen asiakkaille tarjotaan ilmaisia kursseja tietotekniikan käytössä ja näin taataan tiedon saatavuus myös köyhemmän kansanosan parissa.

Lisätiedot: Ota yhteyttä minna.koskinen(at)fla.fi