Mentorointimatkan kuulumiset

Julkaistu 10.11.2016

Kirjastot ja kehitys -hankkeen edustajat matkustivat 11. - 29-.10.2016 vuosittaiselle hankeseuranta- ja mentorointimatkalle yhteistyömaihin Namibiaan ja Tansaniaan.
Koko matkan mukana olivat hankkeen työntekijät Marjatta Lahti ja Minna Koskinen, osan matkasta (vain Tansaniassa) mukana olivat lisäksi Kirjastoseuran toiminnanjohtaja Rauha Maarno, sekä web-spesialistina Manu Kuutti Vantaan kaupungin kirjastosta.

Alkumatkasta Namibiassa järjestettiin namibialaisten projektikirjastojen henkilökunnalle kaksipäiväinen koulutustapahtuma. Namibiassa projekti on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Mielenkiintoista oli kuulla esimerkiksi, kuinka Omarurun kirjaston väki oli aloittanut IT-koulutuksen lukutaidottomille himba-kansan ihmisille.

Myös Tansaniassa Mtwaran kaupungissa järjestettiin seminaari, johon osallistui myös paikallisia päättäjiä. Kohteeksi oli valittu Mtwara, koska se oli yksi kolmesta uudesta tänä vuonna projektiin mukaan tulleista maakuntakirjastoista. Lisäksi hankematkamme suuntautui Tansaniassa Mbeyaan, joka on näillä näkymin tulossa mukaan projektiin v. 2017.

Ilolla voimme todeta, että projekti etenee suunnitelmien mukaisesti.

Lue matkaraporttimme (englannninkielinen) täältä!

Henkilökunnan koulutusta Mtwaran kirjastossa